Две правила во сексот кои треба да ги знаете!

Кога станува збор за сексот, постојат неколку факти или правила за коишто не се зборува, а сепак сите ги знаат, односно се свесни за нив.

Во продолжение прочитајте за двете правиле во сексот кои треба да ги знаете:

Предиграта е важна

Секако дека понекогаш брзиот и див секс е супер опција кога немате време да поминете часови во кревет, но кога ќе имате – тогаш предиграта треба да биде задолжителна.

Помеѓу останатото, и истражувањето од списанието „Journal of Sex Research“ откри дека жените сакаат предигра која ќе трае помеѓу 11 до 13 минути, а потоа сексуален однос кој ќе трае 14 до 16 минути. Тоа значи дека сексот со предиграта треба да трае од 25 до 30 минути за целосно уживање.

Првиот секс со партнерот е чуден

Првпат сте заедно и не ги знаете потребите, желбите, какви пози сака, дали ќе биде добар/а.

Милион прашања ви се мотаат по глава, но сè што треба да направите е да се опуштите и да се препуштите на уживањето. Кога ќе се навикнете еден со друг ќе имате совршен секс.